Hvilket ventilationssystem passer til dig?

Hvilket ventilationssystem passer til dig?

Hvis man vil have en stille og effektiv emhætte, kan man vælge at have en ekstern emhætte, eller en ekstern motor, som vi kalder det, der er beregnet på at anvendes til en komfurventilator med egen ventilationskanal.

Alle Fjäråskupans modeller kan fås med styring til ekstern motor, og sammen med en lyddæmper kan der blive meget stille i dit køkken.

Ved længere og komplicerede kanaler er det oftest et bedre alternativ at vælge en ekstern motor frem for en almindelig, intern standardmotor. Ikke alene fordi man har en stærkere motor og kommer længere væk fra motorlyden, men også en sugende emhættemotor på f.eks. loftet “tvinger” luften ud bedre end en trykkende motor nede i emhætten.

Elektronikken har otte hastigheder og 15 minutters timer til eftersug. Der er mulighed for at styre emhætten med en fjernkontrol. Alle Fjäråskupans emhætter med intern eller ekstern ED-motor kan desuden styres med vores egen app via Bluetooth. I appen er der blandt andet også påmindelse til, hvornår det er tid til at vaske dine fedtfiltre, mulighed for at programmere timeren for den eftersugets standardhastighed og indstille emhætten til periodisk ventilation.Periodisk ventilation er en genial funktion, der er beregnet på at bruges i f.eks. sommerhuse og andre huse, hvor luften er stillestående og som har ringe eller manglende anden ventilation. Funktionen indebærer, at emhættens motor går på den laveste hastighed i nogle minutter hver time, døgnet rundt. På den måde er emhætten med til luftskiftet, hvilket fører til en bedre indendørsluft.

Elektronikken er også udstyret med et potentialfrit skifterelæ, der f.eks. kan anvendes til at sende et signal til boligens FTX-system. Når FTX-systemet modtager et signal, betyder det, at emhætten har aktiveret sin motor. Idet emhætten suger luft ud, skabes der et undertryk i huset, og så kan FTX-systemet kompensere for dette gennem at øge luftindtaget og sænke udluftningen, mens emhætten er tændt. Dette er medvirkende til, at emhætten ikke har nødig at arbejde så hårdt til ingen nytte.

Lyddæmpere er ikke et krav, men en anbefaling, frem for alt hvis motoren befinder sig tættere på end tre meter fra emhætten. Ved længere kanaltrækninger kan man klare sig uden lyddæmpere og alligevel opnå en god og lydsvag emhætte.

Nyhedsbrev

Følg os for inspiration, nyheder om produkter og meget mere.

Produktkatalog

Bestil eller læs vores produktguide her

Produktkatalog 2023 Bestil

Fjäråskupan logo

© 2024 Fjäråskupan

Denne hjemmeside bruger cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse.

Lær mere